Renovatie kleine badkamer

Badkamer
the_title()

De renovatie van een kleine badkamer is vaak een grote uitdaging, aangezien er in een kleine ruimte veel aanwezig moet zijn en het er daardoor vaak wat chaotisch kan uitzien. Wij geven je daarom graag wat tips om dit praktisch zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen.

Renovatie kleine badkamer: licht en orde

Wat heel belangrijk is in een kleine badkamer, is dat er voldoende licht aanwezig is. Dit brengt in het algemeen een ruimer gevoel in een ruimte. Je kan dit doen door ramen of spots die natuurlijk licht geven. Dit geeft een veel prettiger gevoel dan een donkere ruimte. Daarnaast kan je ook best lichte kleuren op de muur gebruiken om de ruimte groter te laten lijken. Qua decoratie kan je uiteraard wat donkerdere stuks gebruiken, maar de grote oppervlakken hou je het best zo licht mogelijk. Ook helpt het om je badkamer steeds ordelijk te houden. Een propere kamer geeft steeds een ruimer gevoel dan een die vol met rommel ligt. Voorzie dus voldoende opbergruimte, zodat er niet te veel los moet liggen. Ook een dichte wasmand kan al een groot verschil maken.

Meubilair en inrichting

Ook qua meubels en inrichting zijn er heel veel zaken waarmee je veel ruimte kan winnen. Je kan natuurlijk best voor jouw badkamer specifiek een vakman laten komen om samen te kijken naar de beste opties. Ten eerste is het belangrijk om de juiste vloer- en wandtegels te kiezen. De schikking van de tegels kan direct een veel groter gevoel geven. Het beste is om grote tegels te gebruiken. Dit geldt zowel voor vloer- als wandtegels. Een goede tip is ook om glanzende tegels te gebruiken in een kleine badkamer. Door de spiegeling van de lichtinval krijgt de ruimte dan een groter gevoel.

Renovatie kleine badkamer: slimme oplossingen

Daarnaast worden er in kleine badkamers vaak zwevende meubels gebruikt, zodat de vloer groter lijkt. Je wint dan niet echt in ruimte, maar doordat je de vloer eronder nog ziet, lijkt de badkamer wel groter. Praktisch gezien is het zo ook veel makkelijker om de badkamer proper te houden.

Een ander element dat vaak wordt toegepast, is het gebruik van transparante douchewanden. Je ziet dan nog de volledige ruimte, waardoor het lijkt of je minder plaats verliest. Als je donkere douchewanden zou gebruiken, lijkt dit stuk van de ruimte direct “verloren”.

Om plaats te winnen worden ook vaak verwarmde badkamerspiegels of vloerverwarming gebruikt. Dit zijn eigenlijk twee vliegen in een klap: een spiegel creëert een soort van optisch bedrog en geeft de ruimte een groter gevoel.

Daarnaast verlies je geen plaats door een verwarming aan de muur. Daarnaast kan je best ook kiezen voor een schuifdeur in plaats van een gewone deur. Je verliest hier geen ruimte mee en je moet geen rekening houden met een deur die open moet kunnen gaan.

Hoeken en hoogte

Uiteraard zijn er veel mensen met een kleine badkamer, waardoor er genoeg meubels bestaan die gemaakt zijn om zo weinig mogelijk ruimte te verliezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bad in de hoek of een opbergkast die perfect in een hoek past. Want, de hoeken gebruiken is natuurlijk heel handig en belangrijk!

Probeer ook zo veel mogelijk in de hoogte te werken. Deze plekken zijn vaak onbenut, maar je kan bijvoorbeeld een hoge opbergkast gebruiken, waardoor je ook weer wat ruimte wint. Je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld geen toilet te plaatsen in je badkamer, indien je voldoende ruimte hebt om deze in een apart kamertje te plaatsen. Een bad en douche combineren is voor sommige mensen ook een heel goede optie, omdat een bad alleen uiteraard al veel plek in de ruimte inneemt. Als je voor beide zaken apart gaat, kan je bijvoorbeeld je douche in een hoek plaatsen om plaats te winnen. Als je niet per se een bad in je badkamer wil, kan je kiezen voor een iets luxueuzere inloopdouche (liefst met transparante wand om de ruimte groter te doen lijken).

Schuin dak

Wat ook vaak een uitdaging is, is een schuin dak in een badkamer. Daar kan je uiteraard niet veel aan doen. Je kan daar bijvoorbeeld geen grote spiegel hangen en veel mensen zien dit als verloren ruimte. Wat je wel kan doen, is opmeten hoe hoog de muur tot onder het dak is. Je kan daar dan eventueel een toilet, opbergkasten of een bad plaatsen. Het belangrijkste is om slimme keuzes te maken, waarvoor je dus best een vakman voor badkamerrenovatie kan inschakelen die jou hierbij kan helpen.

Out-of-the-box

Bij het renoveren van je badkamer is het vooral belangrijk om ‘out-of-the-box’ te denken. Er zijn vaak echt heel veel verschillende opties. Je mag je dus niet te veel vastklampen aan hoe je badkamer er nu uitziet. Hiervoor kan je best een vakman gespecialiseerd in badkamerrenovatie uitnodigen om de verschillende opties te overlopen en zo te zien wat het beste past in de ruimte van jouw badkamer.

We hopen dat deze tips je al wat op weg helpen, en wensen je veel succes met de renovatie van je badkamer!

Vraag een gratis offerte aan voor de renovatie van je badkamer

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.