Voordelen van een sleutel-op-de-deurwoning

Bouwen
the_title()

‘Turnkey’, ‘sleutelklaar’ of ‘sleutel-op-de-deurwoning’: het zijn allemaal termen die duiden op een formule waarbij eenzelfde bouwbedrijf het hele bouwproces van jouw woning op zich neemt. Maar past deze manier van werken wel bij jou? Lees even verder en kijk of de volgende kenmerken bij jou passen.

Je wil liever vandaag dan morgen beginnen aan je bouwproject (én verhuizen)

De voordelen van een sleutel-op-de-deurwoning beginnen bij de snelheid en efficiëntie van het hele project. Wanneer je een bouwproject volledig zelf op je neemt, sta je voor een lange weg. Een locatie afbakenen en bouwgronden zoeken om te beginnen, en daarna natuurlijk experten en vaklieden zoeken. Pas na deze stappen kan je effectief beginnen, dus dan komt er natuurlijk nog een hele periode aan met jou als werfleider en coördinator. 

Sommige mensen hebben graag zelf die controle, maar de kans zal groot zijn dat je daar noch de tijd noch het bouwkundig inzicht voor hebt (waardoor je je ook nog eerst zou moeten inlezen over alle werken die moeten gebeuren). Bij een sleutel-op-de-deurwoning volgen al deze stappen zich in sneltempo op. Ze moeten hoe dan ook doorlopen worden, maar nu zal jij er veel minder kopzorgen door hebben. Het bouwbedrijf heeft een duidelijk en bovendien correct overzicht van wat er allemaal moet gebeuren, en werkt zelf met verschillende betrouwbare vaklieden. Deze dingen zorgen er dan ook voor dat de tijd tussen het begin van je project en de dag waarop je kan intrekken aanzienlijk verkort. 

Je wil je woning naar je eigen hand zetten 

Bij een complete formule als een sleutel-op-de-deurwoning zien velen nadelen waar er geen zijn. Zo denken ze dat ze geen keuze zullen hebben op vlak van het uiterlijk of de inrichting van hun woning, omdat de bedrijven vertrekken van een standaardplan of een modelwoning. Maar ook dit zijn voordelen van een sleutel-op-de-deurwoning. Een blanco canvas geeft je vaak net te veel vrijheid. Wanneer alles kan, raak je ook snel overweldigd door alle opties en weet je niet welke keuzes het beste gaan uitpakken voor jou.

Door deze aanpak vertrek je van een modelwoning, waardoor je een idee hebt van wat je kan verwachten. Maar je mag hier uiteraard nog van afwijken. Bespreek van bij het begin duidelijk met het bedrijf wat je al dan niet anders wil. Dan zullen de experten je laten weten wat dit inhoudt op vlak van bouwtermijn en kostprijs. Ze zullen je niet opzadelen met een woning die je niet eens mooi vindt. 

Je wil geen papierwerk aan je hoofd

Omdat mensen binnen het bedrijf dus perfect weten welke stappen er zijn en wie ze daar het beste voor contacteren, moet jij je niet bezig houden met offertes, planningen, vergunningen… De documenten komen wel op jouw naam, maar je moet je er zelf niet mee bezighouden. Bovendien weet het bedrijf ook als de besten op welke subsidies en premies je recht zou kunnen hebben. Profiteer er uiteraard van en maak gebruik van de ervaring van het bedrijf! 

Je wil op voorhand een duidelijke budgettering

De duidelijke planning en het overzicht van alle werkzaamheden zijn nog andere voordelen van een sleutel-op-de-deurwoning. De gevolgen hiervan zijn namelijk ook duidelijke en overzichtelijke kostenramingen. Je zal van in het begin al een duidelijk idee hebben van de kostprijs van je hele project. Die kosten zullen aanvankelijk hoger liggen dan wanneer je alle taken zelf op je neemt, maar je geniet ook van schaalvoordelen en andere mogelijke kortingen aangezien het bedrijf waarschijnlijk werkt met vaste leveranciers en verschillende projecten uitvoert. Je houdt best wel nog even rekening met het feit dat de facturen dan ook minder gespreid in je brievenbus zullen vallen.  

Je wil bijgestaan worden door professionals, maar liefst zo weinig mogelijk aanspreekpunten hebben

Er zullen alleszins verschillende experten (en hun werknemers op hun beurt) betrokken zijn bij je bouwproject. Dat wil je natuurlijk ook, want hoe meer experten hoe sneller en correcter het werk verloopt. Maar jij hebt waarschijnlijk geen boodschap aan een dagelijkse opvolging van alle werklieden. Als je vragen hebt weet je bovendien niet altijd wie je moet aanspreken, of je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Nog een van de voordelen van een sleutel-op-de-deurwoning zal zijn dat je enerzijds kan vertrouwen op het werk van experten, maar dat je anderzijds steeds één aanspreekpunt hebt dat het hele project coördineert. 

Een woning bouwen bezorgt je sowieso de nodige stress. Beschik je over het nodige budget, dan kan het zeker verstandig zijn om te kiezen voor een sleutel-op-de-deurwoning. Zo verloopt het proces sneller, kan je eenvoudig je eigen voorkeuren verwerken en moet je je niet buigen over al de papparassen. Andere voordelen van een sleutel-op-de-deurwoning zijn de duidelijke kostenraming en het centrale aanspreekpunt. Je kan daarbij ook nog eens vertrouwen op de wet Breyne, die je als koper beschermt wanneer het toch niet allemaal van een leien dakje loopt. Neem nog even de tijd om zelf te researchen, en maak je dan maar klaar voor je eigen sleutel-op-de-deurwoning!

Vraag een gratis offerte aan voor een sleutel-op-de-deurwoning

Vul het volgende formulier in om een ​​gratis, vrijblijvende offerte te ontvangen van gecertificeerde professionals bij u in de buurt.

Deze dienst wordt gratis aangeboden in samenwerking met TrustUp.be - Wij respecteren uw privacy. U heeft het recht om uw gegevens in te zien en te corrigeren. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.